اسفند؛ گزارش گرانی و چند نرخی

به گزارش مجله سرگرمی، با نزدیک شدن به ماه پایانی سال مردم علاوه بر گرانی از چند نرخی بودن محصولات هم گلایه دارند و آن را نتیجه عملکرد ضعیف ستاد تنظیم بازار می دانند.

اسفند؛ گزارش گرانی و چند نرخی

به گزارش خبرنگاران رفت وآمد مردم برای خرید نوروز در بازار شهرهای مختلف شروع شده است. چیزی به خاتمه سال نمانده و شهروندان کوشش می نمایند از شلوغی و افزایش قیمت روزهای خاتمهی اسفند در امان باشند. با این وجود در همین روزهای خاتمهی بهمن هم بسیاری از اجناس گران تر شده است. به گزارش گروه ایرانشهر، هرچند گرانی اجناس اتفاق جدیدی نیست، اما با وجود افزایش قیمت های سرسام آور به ویژه در یک سال اخیر، مردم خواهان نظارت بر بازار هستند تا حداقل به بهانه گرانی ، شاهد گران فروشی و چند نرخی بودن محصولات نباشند؛ اتفاقی که این روزها در بازار محصولات مختلف به ویژه اقلام خوراکی به چشم می خورد.

  • بازار افسارگسیخته غرب مازندران

اشکان دنیا آرای-ساری-خبرنگار: بازارهای مازندران طی روزهای اخیر شلوغ تر شده، اما بخش مهمی از این آمد و شدها بدون خرید به خاتمه می رسد. هانیه بیشه سری، یک شهروند ساکن ساری به خبرنگاران می گوید: قیمت ها نسبت به بهمن و اسفند پارسال و حتی در مقایسه با پاییز سال جاری افزایش یافته است. این شرایط فقط در مرکز مازندران دیده نمی گردد. علی صمدی، شهروند ساکن قائم شهر نیز چنین گلایه ای دارد. به گفته او، خروجی عملکرد ستاد تنظیم بازار احساس نمی گردد زیرا جدای افزایش قیمت ها با نرخ های مختلف اجناس روبرو هستیم.

اهالی غرب استان هم معتقدند هر سال فشار بیشتری از تورم ناشی از حضور مسافران را باید تحمل نمایند. رحیم خزایی، شهروند ساکن نوشهر که از بی نظمی بازار در غرب استان به ویژه هنگام حضور مسافران شاکی است، اظهار می نماید: علاوه بر بی ثباتی در بازار، قیمت کالاهای مشابه در بازار متفاوت است. مسئولان مربوطه در استان می گویند سال جاری شدت نظارت ها را افزایش خواهند داد. معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت مازندران در گفت وگو با خبرنگاران به برنامه ریزی اجرای طرح نظارتی ویژه نوروز 99 از یکم اسفند تا 15 فروردین 99 اشاره می نماید و درباره بی ثباتی بازار در غرب مازندران می گوید: افزایش ناگهانی جمعیت در غرب استان گاهی مبنای سوءاستفاده می گردد. به همین دلیل سال جاری قرار است تعداد نیروها و تمرکز اجرای طرح در مناطق غربی استان بیشتر گردد. حسین اصغرزاده درباره تفاوت قیمت برخی کالاهای مشابه در بازار می افزاید: تفاوت قیمت می تواند دلایل مختلفی مانند تخلف، کم کردن میزان سود توسط فروشنده یا وجود کالایی مشابه از خرید با قیمت قبلی در یک واحد صنفی داشته باشد.

  • قیمت های سلیقه ای دلالان در همدان

فاطمه کاظمی-همدان- خبرنگار: بسیاری از شهروندان همدانی، خرید شب عید خود را شروع نموده اند و بازاری ها هم به همین دلیل با افزایش قیمت ها، آشفته بازاری ساخته اند که نتیجه اش پایین آمدن بیش از پیش قدرت خرید شهروندان شده است.

شهروندان از نظارت ضعیف بر قیمت ها شاکی هستند و معتقدند چون نظارت نیست، قیمت ها هم سلیقه ای معین می گردد. علی زارعی، شهروندی که در بازار سرگذر مشغول برآورد قیمت هاست به خبرنگاران می گوید: اگر نظارت بود آنقدر قیمت ها سلیقه ای معین نمی شد. هر مغازه یک قیمت برای میوه ها معین نموده است. اما مغازه داران به بهانه کمبود اجناس مورد احتیاج افزایش قیمت ها را طبیعی می دانند. یکی از مغازه داران معتقد است وقتی تأمین مواد مورد احتیاج مردم مشکل است، کار دست دلال می افتد. اگر اجناس شب عید به اندازه کافی در بازار موجود باشد، مطمئن باشید قیمت ها افزایش نخواهد داشت.

با این وجود، نایب رئیس اتاق اصناف همدان از نظارت دقیق بر قیمت ها صحبت می نماید و می گوید: 12 اکیپ به صورت روزانه و در دو نوبت بر بازار کالاهای اساسی نظارت می نمایند. عباس ناظمی فر می افزاید: قیمت های کالاهای اساسی نسبت به چند ماه پیش تغییر چندانی نداشته اند. اجناس لازم برای شب عید آن قدر هست که بهانه ای برای افزایش قیمت ها وجود نداشته باشد. داریوش سرحدی، مدیر تنظیم بازار جهاد کشاورزی همدان نیز می گوید: تنظیم بازار میوه به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان واگذار و این سازمان برای تامین میوه شب عید با مازندران و آذربایجان غربی مذاکراتی داشته است. در بخش مواد پروتئینی به خصوص گوشت مرغ نیز بیش از احتیاج استان در واحدهای فراوریی جوجه ریزی صورت گرفته و در این زمینه مسئله ای نخواهیم داشت.

  • تثبیت قیمت نان در اصفهان

عاطفه علیان-اصفهان-خبرنگار: با گذشت سه ماه از اصلاح قیمت بنزین و وعده تثبیت قیمت ها در بازار اما همچنان نوسان قیمت در برخی اقلام از خودرو تا خوراکی دیده می گردد. مهناز مددی، شهروند به خبرنگاران می گوید: یک ماه پیش یک کیلوگرم پیاز سفید و قرمز را 5200 تومان می خریدم، اما حالا قیمت آن 7 هزار تومان شده است. قارچ بسته ای ماه گذشته 19 هزار و 500 تومان می خریدم و الان قیمت آن 22 هزار و 100 تومان شده است. یک شهروند دیگر هم به خبرنگاران می گوید: از خیابان آپادانا پیاده به خیابان سپهسالار می آیم تا همان میوه و سبزی را اینجا با قیمت مناسب تر بخرم. عباس بهادری ادامه می دهد: نمی دانم چرا هرکس هر کالایی را با قیمت دلخواه به فروش می رساند و کسی نظارت نمی نماید. برای مثال سبزی خوردن در یک مغازه کیلویی 5200 تومان فروخته می گردد و در محله ما کیلویی 6 هزار تومان. گوجه گیلاسی اینجا کیلویی 23 هزار و 400 تومان اما در میوه فروشی خیابان ما 28 هزار و 600 تومان فروخته می گردد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور مالی استانداری اصفهان با تاکید بر نظارت کارگروه تنظیم بازار بر روی قیمت ها به خبرنگاران می گوید: با اصلاح قیمت بنزین، افزایش اندکی در قیمت ها به دلیل هزینه حمل و نقل رخ داد. ستاد تنظیم بازار توانست حتی قیمت گوشت را کاهش دهد که با اعتراض دامداران استان اصفهان، سیاست صادرات و واردات را کنترل کردیم تا دامپروری های استان اصفهان متضرر نشوند.

سیدحسن قاضی عسگر نان را به عنوان نمونه تثبیت قیمت در بازار معرفی می نماید و ادامه می دهد: در این زمینه بسیاری از نانوایی ها به تابلو قیمت، وزن نان و وزن چانه مجهز شده اند.

  • ارائه محصول بدون برچسب قیمت در گیلان

فرشته رضایی-رشت-خبرنگار: نرخ تورم 40 درصدی کالاها در یک سال اخیر موجب کاهش قدرت خرید خانوارها و به تبع آن، کاهش تنوع اقلام مصرفی در سبد خرید شده است. اگر چه دولت کوشش دارد با دادن یارانه کالای اساسی این معضل را تا حدی برطرف کند، اما شهروندان از تفاوت قیمت ها در بازار گلایه دارند. محسن صفاری، یکی از شهروندان گیلانی در این باره به خبرنگاران می گوید: گوجه در بازار مرکزی هر کیلو زیر 5 هزار تومان است، اما در فروشگاه های داخل شهر این محصول کمتر از 10 هزار تومان نیست و قیمت نوع با کیفیت آن، 17 هزارتومان به بالاست.

وی با بیان اینکه گوشتی که در فروشگاه ها با تخفیف ارائه می گردد هم کیفیت معینی ندارد، می افزاید: قیمت گوشت در مناطق مختلف هم تا حدود 10 هزار تومان اختلاف دارد. زهره حسین زاده، شهروند دیگری است که از نبود برچسب قیمت بر روی برخی کالاها گلایه دارد. او می گوید: برخی از فروشندگان حتی داخل بازار برچسب قیمت نمی زنند. عباس یگانه از قصابان بازار رشت البته در این باره پاسخ می دهد: با توجه به شرایط مالی قیمت ها به قدری در نوسان است که نمی توانیم مدام برچسب را عوض کنیم. ابراهیم سیدزاده، دبیر ستاد تنظیم بازار گیلان با بیان اینکه جلسه های ستاد تنظیم بازار در استانداری گیلان و بازدیدها از بازار به صورت هفتگی انجام می گردد به خبرنگاران می گوید: هر واحد صنفی طبق قانون می تواند بین 5 تا 20 درصد سود برای خود در نظر بگیرد. برخی 5 درصد اعمال می نمایند و برخی 20 درصد و دلیل تفاوت قیمت ها این است، اما اگر بیشتر از 20 درصد باشد، حتما با واحد صنفی متخلف برخورد می کنیم.

  • کمبود نیروی بازرسی در البرز

فتانه احدی-کرج-خبرنگار: شهروندان کرج معتقدند قیمت ها در هر نقطه از شهر بسته به محله و بازار آن تفاوت دارد. در بالای شهر قیمت ها بیشتر است و در پایین شهر و بازارهایش می توان با قیمت مناسب خرید کرد. فاطمه وهابیان، یک بانوی البرزی در این باره به خبرنگاران می گوید: چندی پیش برای خرید سبزی خرد شده به مغازه ای مراجعه کردم که قیمت هایش گران تر از مغازه دیگری در یک چهارراه بالاتر بود. همان موقع یکی از بازرسان تنظیم بازار وارد شد و سوالاتی از فروشنده پرسید. فروشنده اسمی را به بازرس گفت و خود را از اقوام آن فرد معرفی کرد. این بازرس خود نیز با پارتی بازی تخلف کرد.

در این شرایط چگونه می توان جلوی تخلف فروشندگان را گرفت؟ یکی دیگر از اهالی کرج می گوید: برای خرید پرتقال به چند میوه فروشی مراجعه کردم که هر یک قیمتی را برای خود معین نموده بود. با این نوسان بازار واقعا نمی دانیم قیمت واقعی هر محصول چقدر است. با این وجود رامین ربیعی، رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت البرز شرایط بازار در این استان را عادی اعلام می نماید و می گوید: 60 بازرس در استان باید 70 هزار واحد صنفی را رصد نمایند که با توجه به کمبود نیرو، در روزهای خاص بر محصولات خاص تاکید می گردد. بنابراین در ایام خاتمهی سال مرغ و گوشت، پوشاک، کیف و کفش و میوه، آجیل و خشکبار شب عید برای نظارت مورد توجه قرار می گیرد.

  • اختلاف تا 50 درصدی قیمت در تبریز

سید مرتضی احمدپور-تبریز-خبرنگار: حدود 3 ماه از گران شدن یک باره بنزین می گذرد و دراین مدت بهانه ای برای سودجویان فراهم شده تا پنهان از چشم ناظران و بازرسان گران فروشی نمایند. اختلاف قیمت های گاه تا دوبرابری موجب نارضایتی شهروندان و افزایش شکایت ها به اذعان مسئولان نظارتی استان شده است. سبحان رزمجو، شهروند تبریزی است که از چند نرخی بودن کالاهای اساسی گله مند است و به خبرنگاران می گوید: نمونه شاخص این تفاوت قیمت ها در کالایی مانند شیر و پنیر پاستوریزه است به نحوی که پنیر بسته بندی شده پاستوریزه یک کارخانه از 7 هزار تومان تا 8500 تومان در شهر فروخته می گردد یا شیر پاستوریزه از 2200 تومان تا 2500 تومان است. هانیه بهاری، دیگر شهروند تبریزی است که از رعایت نکردن وزن چانه خمیر در تبریز گله مند است و بیان می نماید:

در حالی که نان لواش کیلویی حدود 1700 تومان است، اما اغلب نانوایی ها مایل به فروش عددی هستند که وزن کمتری دارد. سعید علیپور، یکی از شهروندان تبریزی از بازار نابه سامان و قیمت های مختلف برنج در بازار گله می نماید و می گوید: قیمت یک نوع برنج به عنوان مثال برنج معطر میانه از کیلویی 17 هزار تومان تا 23 هزار تومان در فروشگاه های مختلف نوسان دارد. انواع دیگر برنج مانند برنج طارم شمال هم در بازار قیمت های کاملا متفاوتی دارند. با این حال مدیرکل صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی با رد کاهش نظارت بر بازار استان می گوید: در 6 ماهه اخیر میزان نظارت بر بازار استان 3 برابر بیشتر شده است. حبیب امین زاده از اجرایی شدن نظارت مشترک بر بازار خبر می دهد و می افزاید: بعد از مدت ها این طرح با همکاری دستگاه های نظارتی دراستان اجرایی شده است.

  • درخواست تعزیرات کرمانشاه از مردم

فرحناز چراغی-کرمانشاه-خبرنگار: ماجرای گرانی و افزایش قیمت با نزدیک شدن به روزهای خاتمهی سال داغ می گردد. قیمت ها سال به سال در حال افزایش است، اما قدرت خرید مردم کم و کمتر می گردد. زهرا، شهروند کرمانشاهی به خبرنگاران می گوید: سال گذشته علاوه بر گرانی، چند نرخی بودن قیمت ها آزاردهنده بود. بارها به نهادهای مختلف اعتراض کردیم، اما در عمل چیزی مشاهده نمی کردیم. تا همین چند وقت اخیر آنقدر بازار ملتهب بود که فروشنده ها ساعتی قیمت روی اجناس خود می گذاشتند. یکی دیگر از شهروندان هم معتقد است هرچند این روزها بازار آرامش نسبی دارد، اما در روزهای خاتمهی سال بازار ملتهب خواهد شد و در نبود نظارت هر فروشنده هرطور می خواهد برخورد می نماید. احمد تاکید می نماید: اگر مسئولان مختلف حاضر در ستاد تنظیم بازار به طور جدی وارد عمل و نظارت بر بازار شوند، بدون شک بازار به آرامش خواهد رسید.

مدیرکل تعزیرات حکومتی کرمانشاه در پاسخ به گلایه ها با بیان اینکه تا خاتمه سال قیمت هیچ کالایی افزایش نخواهد یافت، از مردم می خواهد تخلفات مشاهده شده در بازار را گزارش دهند. داریوش جودکی با اشاره به برگزاری طرح های تشدید نظارتی تعزیرات حکومتی در ایام مختلف سال شرح می دهد: از 15 اسفند تا 17 فرودین طرح تشدید نظارت ویژه ایام نوروز را خواهیم داشت. در این طرح حتی در روزهای تعطیل، نظارت بر بازار به صورت دو شیفت صبح و بعدازظهر انجام خواهد گردد. وی ادامه می دهد: مردم می توانند در کاهش تخلف ها تاثیر بگذارند، اما مردم کمتر به دنبال پیگیری حقوق خود هستند در حالی که دادرسی آنها به صورت رایگان رسیدگی می گردد.

  • سوءاستفاده فروشندگان از شلوغی بازار اراک

مهدیه صالحی- خبرنگار: به روزهای خاتمهی سال و ایام نوروز نزدیک می شویم و بسیاری از خانواده ها به جای آنکه از فرارسیدن این آیین و مناسبت خشنود باشند به دلیل مسائل مالی و ناتوانی در خرید ناراحت هستند. گرانی درمان ندارد، اما مسئولان باید جلوی گران فروشان و سوءاستفاده نمایندگان بازار شب عید را با نظارت ها و بازرسی های دقیق و جدی بگیرند. مریم قدیری، یکی از شهروندان اراکی می گوید: قیمت اجناس و کالاها بیش از اندازه گران و بالاست، اما باز هم عده ای از کاسبان از این موقعیت زمانی سوءاستفاده می نمایند و اجناس و کالاهای خود را گران تر به مردم می فروشند. مهرداد مرادی زاده، یکی دیگر از شهروندان اراکی هم با ابراز گلایه از قیمت های بالای اجناس و کالاها می گوید:

برخی فروشندگان با اطمینان از بازار شلوغ و افزایش خریداران، اقدام به گران فروشی یا عرضه اجناس تقلبی می نمایند. سعید فرخی، معاون هماهنگی امور مالی استانداری مرکزی با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار استان علاوه بر نظارت و بازرسی دقیق بر فروشگاه ها و مغازه های شهر، تمرکز خود را به عمده فروشی ها نیز معطوف نموده است به خبرنگاران می گوید: با متخلفانی که خودسرانه اقدام به گران فروشی نمایند، برخورد جدی صورت خواهد گرفت. رئیس اتاق اصناف مرکزی نیز به طرح نوروزی نظارت بر بازار شب عید در استان مرکزی اشاره و می گوید: طرح نظارت نوروزی از ابتدای اسفند شروع می گردد و تا خاتمه 15 فروردین سال جدید ادامه خواهد داشت. جمشید زند بیان می نماید: سال جاری به دلیل شرایط خاص و جلوگیری از گران فروشی تعداد نیروهای خود را افزایش داده و 2 برابر نموده ایم.

  • فعالیت 20 گشت بازرسی در قم

روح الله کریمی-قم-خبرنگار: قم را ارزان ترین شهر ایران می دانند. در این بین نقش تامین و توزیع کالاهای اساسی را نمی توان نادیده گرفت اما مردم قم هم از تخلفاتی مانند گران فروشی در کنار نوسان قیمت ها گلایه دارند. امیرحسین خدری، یکی از شهروندان می گوید: مردم به نوسان قیمت برخی کالاها عادت نموده اند. یک روز پیاز 200 تا 300 درصد گران می گردد. روز دیگر پیاز ارزان و یک محصول دیگر گران می گردد. وی از نبود نظارت کافی بر چرخه فراوری تا توزیع کالا هم گلایه دارد و می افزاید. اگر نظارت ها جدی و هوشمندانه باشد، کمتر شاهد احتکار و نوسان قیمت کالاها خواهیم بود. به عنوان مثال چند روز پیش در خبرها دیدم که 110 تن پیاز در یک انبار در سلفچگان احتکار شده بود.

این سوء استفاده ها به دلیل نبود نظارت جدی است. یکی دیگر از شهروندان از نبود نظارت منسجم در قیمت کالاها گلایه دارد. زهرا سلطانی معتقد است در برهه های مختلف که یک تصمیم مهم مالی در سطح کلان اجرایی می گردد، عده ای از صاحبان واحدهای صنفی، قیمت کالاها را افزایش می دهند. برخی از این کالاها هیچ ارتباطی با آن تصمیم مالی ندارند و این جاست که معین می گردد نظارت مستمر بر قیمت کالاها وجود ندارد. عبدالله ابراهیمی، همسر خانم سلطانی هم از تاخیر در تامین و توزیع کالاهای اساسی گلایه دارد و می گوید: وقتی قیمت گوشت در حال افزایش بود، سرعت عمل برای تامین و توزیع سریع این کالا پایین بود. این مساله در خصوص سایر کالاها هم وجود دارد. وی معتقد است که گرانفروشی بیداد می نماید و بسیاری از واحدهای صنفی، برچسب قیمت کالا ندارند.

امیرحسین پروان، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت قم در پاسخ به گلایه ها با بیان اینکه تمرکز ستاد تنظیم بازار، تامین کالاهای اساسی و توزیع آن بین اقشار مختلف جامعه است به خبرنگاران می گوید: وظیفه نخست ستاد تنظیم بازار این است که کالاهای اساسی در بازار به اندازه احتیاج شهروندان وجود داشته باشد. هدف دوم، عرضه این کالاها با قیمت مناسب است. در حال حاضر حدود 20 گشت 2 نفره بازرسی و نظارت همه روزه در سطح شهر قم فعالیت می نمایند.

آنالیز نمونه ها و آمارهای میدانی خبرنگاران خبرنگاران از بازار در استان های مختلف نشان می دهد آنچه بیش از گرانی اقلام و اجناس شهروندان را آزار می دهد، گران فروشی و اعلام نرخ های متفاوت از سوی دلالان و کاسبان است. در این بین برخی کاسبان شرط انصاف را رعایت می نمایند و به حداقل سود رضایت می دهند، اما عده ای دیگر قیمت های متفاوتی را در بازار ارائه می دهند. صفحه ایرانشهر میخواهد با پیگیری شرایط بازار در استان ها به ویژه در ایام خاتمه سال، صدای مردم باشد و مسئولان را از تخلف های احتمالی مطلع کند.

قیمت هر کیلو گرم گوجه در بازار مرکزی رشت زیر 5 هزار تومان است، اما در فروشگاه های داخل شهر این محصول کمتر از 10 هزار تومان نیست و قیمت نوع با کیفیت آن، 17 هزارتومان به بالاست

هر واحد صنفی طبق قانون می تواند بین 5 تا 20 درصد سود برای خود در نظر بگیرد. برخی 5 درصد اعمال می نمایند و برخی 20 درصد و دلیل تفاوت قیمت ها این است و دریافت سود بیشتر از 20 درصد تخلف محسوب می گردد

وظیفه نخست ستاد تنظیم بازار در استان های مختلف این است که کالاهای اساسی در بازار به اندازه احتیاج شهروندان وجود داشته باشد. هدف دوم این ستاد، عرضه این کالاها با قیمت مناسب است

  • نوسان قیمت حبوبات و لبنیات در بازار اردبیل

پوپک قاسمی-اردبیل-خبرنگار: در روزهای اول بعد از گرانی بنزین، مساله نظارت بر بازار مطرح شد، اما شهروندان اردبیلی معتقدند این روزها خبری از نظارت نیست و بازاریان اجناس را به هر قیمتی بخواهند، می فروشند. حسین نامجو که در بازار مشغول خرید برنج و حبوبات است در این باره می گوید: قیمت اقلامی چون برنج، حبوبات، مواد شوینده و لبنیات با نوسان رو به رو شده و قیمت هر فروشگاه با دیگری فرق دارد. رضا فرد هم شهروند دیگری است که این گلایه را درباره قیمت میوه می نماید و معتقد است در روزهای اخیر قیمت برخی میوه ها افزایش یافته و میوه فروشی ها هم نرخ دلخواه ارائه می نمایند. آنالیز های میدانی خبرنگار خبرنگاران در بازار پیرعبدالملک و میدان امام حسین (ع) یا تازه میدان که یکی از اصلی ترین مراکز فروش میوه در اردبیل است هم نشان می دهد قیمت برخی از اجناس که در داخل استان اردبیل فراوری و یا از استان های همجوار وارد اردبیل می گردد افزایش آن چنانی نداشته، اما برخی اقلامی که از استان های جنوبی و گرمسیری وارد استان اردبیل می گردد، افزایش قیمت دارند. برای مثال قیمت پرتقال و نارنگی پس از افزایش قیمت بنزین ثابت مانده، اما اقلامی چون گوجه، خیار و پیاز قرمز با افزایش قیمت روبرو بوده اند. رئیس صنعت، معدن و تجارت استان در شرح شیوه نظارت بر بازار به خبرنگاران می گوید: در روزهای اخیر نظارت بیشتر شده و این سازمان برای پیشگیری از افزایش قیمت کالاها و تعدیل جو روانی حاکم بر بازار، اکیپ های مختلف گشت زنی را برای جلوگیری از گران فروشی و چند نرخی بودن محصولات فعال نموده است.

  • منبع: روزنامه خبرنگاران 26 بهمن

russiaro.ir: تور روسیه ارزان قیمت | تور سوچی، تور مسکو، تور سن پترزبورگ

sabzevartoday.ir: سبزوار امروز | مجله خبری و تحلیلی سبزوار امروز

sahandblog.ir: سهندبلاگ، سیستم مدیریت محتوای سهند

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 22 فروردین 1401 بروزرسانی: 22 فروردین 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 69807

به "اسفند؛ گزارش گرانی و چند نرخی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اسفند؛ گزارش گرانی و چند نرخی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید